Hoe onderhoud ik mijn koelkast

kookplaat hersteldienst
Hoe je kookplaat onderhouden
augustus 2, 2016

Koelkast

Met deze 7 tips blijft je koelkast langer leven.

1. Haal je koelkast leeg en schakel hem uit

Als je de koelkast wil reinigen schakel je het toestel eerst uit. Haal al je voedingsmiddelen eruit, en verwijder de groenten- en fruitladen uit de koelkast.

2. Reinig met lauw water en afwasmiddel

Laat ze een poosje weken in warm water met afwasmiddel. Maak nu alle oppervlakken van de lege koelkast schoon met wat warm water en een ontvettingsmiddel of schoonmaakproduct.

3. Verwijder ijs van de wanden

Wie geen diepvriezer heeft met No Frost zal regelmatig het ijs van de wanden moeten verwijderen. Doe dit 2 maal per jaar, want bij elke toename van de laag ijs gaat het energieverbruik van de diepvriezer of koelkast de hoogte in.

Gebruik nooit scherpe metalen voorwerpen om het ijs van de wand te verwijderen. Dit kan uw koelkast onherroepelijk beschadigen. Gebruik eventueel een kom met warm water om het ijs sneller te laten smelten.

4. Controleer de afvoer voor het condenswater

Vergeet niet te controleren of de afvoer voor het condenswater verstopt zit! De afvoer vind je net boven of achter de groentelade. Maak deze proper met een wattenstaafje.

5. Controleer ook het rubber van de deuren

Check ook even de deurrubbers: je kan deze iets openvouwen zodat je alles goed schoon kan maken. Zijn er barstjes of scheuren dan vervang je best het rubber, omdat er anders koude uit de koelkast zou kunnen ontsnappen.

Wij kunnen deze rubber voor jou bestellen en plaatsen. Contacteer ons hiervoor.

6. Hou het rooster vrij van stof

Belangrijk is dat je het rooster achteraan de koelkast of vriezer vrij houdt van stof. De lucht moet achteraan het toestel vrij kunnen circuleren. Zoniet zal dat ook hier nadelig zijn voor het energieverbruik.

7. Zet de koelkast op maximaal 4 graden

Zet hierna de koelkast terug aan en regel de thermostaat af tot je een temperatuur van maximaal 4°C bereikt. Nu kan je al je voedingsmiddelen terugzetten.

 

Contacteer vandaag nog hersteldienst Elektro Dewachtere en maak een afspraak.